ua en ru

До суду направлено протокол про адмінпорушення стосовно депутата Херсонської міськради

До суду направлено протокол про адмінпорушення стосовно депутата Херсонської міськради Фото: НАЗК

Депутат намагався сприяти передачі земділянки держпідприємства своєму сину

За рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) направлено до суду протокол про адміністративне правопорушення стосовно депутата Херсонської міської ради Олега Романюка, передає прес-служба НАЗК.

"Романюк, входячи до складу комісії з визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам, під час засідання комісії вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, чим порушив вимоги частини першої статті 28 та частини другої статті 35 закону "Про запобігання корупції", - сказано у повідомленні.

Зокрема, депутат міськради проголосував за прийняття рішення про направлення листа до постійної комісії з питань містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин стосовно припинення права постійного користування земельною ділянкою ПАТ "Херсонський електромашинобудівний завод" з метою поліпшення умов для подальшого оформлення частини цієї земділянки своєму сину.

"Враховуючи те, що Олега Романюка протягом року вже було піддано адміністративному стягненню за вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів, уповноважена особа НАЗК склала протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною третьою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Національне агентство по запобіганню корупції (НАЗК) винесло припис меру Сум Олександру Лисенко про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів.