ua en ru

НАЗК винесло припис меру Сум

НАЗК винесло припис меру Сум Фото: НАЗК

Олександр Лисенко порушив закон про етичнуе поведінку

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) винесло припис меру Сум Олександра Лисенка про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів. Дане рішення було прийнято сьогодні на засіданні НАЗК, передає прес-служба агентства.

За результатами перевірки НАЗК встановило, що посадові особи Сумської міської ради не прийняли заходи щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності директора комунального підприємства "Шляхрембуд" Сумської міськради Олександра Вегери у визначений законодавством термін.

Постановою суду директор КП "Шляхрембуд" був притягнутий до адміністративної відповідальності за частиною першою і другою статті 172-7 Купап. Відповідно до частини другої статті 65 Закону України "Про запобігання корупції" мер повинен був вжити заходів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності Олександра Вегери протягом місяця з дня реєстрації постанов суду.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню директором КП "Шляхрембуд" корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення.

"Припис є обов'язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 Купап", - повідомили в Нацагентстві.

Нагадаємо, раніше НАЗК ухвалило рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону стосовно керівника державного підприємства "Харківський автомобільний ремонтний завод".