ua en ru

До суду направлено обвинувальний акт стосовно двох учасників "газової справи"

До суду направлено обвинувальний акт стосовно двох учасників "газової справи" Ілюстративне фото: НАБУ (facebook.com-nabu.gov.ua)

Фігуранти звинувачуються в розкраданні газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльність з "Укргазвидобування"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох імовірних учасників злочинної організації за розкрадання природного газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування". Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначено, що 27 квітня 2018 обвинувальний акт направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Згідно інформації НАБУ, з серпня 2016 року до моменту затримання у вересні і жовтні 2017 року - ці підозрювані перебували в розшуку і систематично змінювали місце проживання.

За даними слідства, протягом 2013-2015 років зазначені особи займали посади директорів двох товариств - переможців аукціонів з продажу природного газу, де газ реалізовувався за заниженими цінами.

Кожному з них інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст .205, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України ("Участь у злочинній організації і вчинюваних нею злочинах, співучасть у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом", "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", "Фіктивне підприємництво", "Службове підроблення").

Нагадаємо, раніше директор НАБУ Артем Ситник повідомляв, що кримінальна справа щодо народного депутата Олександра Онищенка і його шести спільників готова для направлення в суд.