ua en ru

До суду направлено обвинувальний акт стосовно мера Бучі

До суду направлено обвинувальний акт стосовно мера Бучі Фото: Анатолій Федорук (facebook.com-Мілана Шидловська))

Мер Бучі та інші службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі чинного міського голови Бучі Анатолія Федорука та секретаря Бучанської міської ради Київської області Василя Олексюка. Про це повідомляє прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в Facebook.

Повідомляється, що ГПУ завершила досудове розслідування за підозрою чинного міського голови та секретаря Бучанської міської ради Київської області, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області, у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміну їх цільового призначення, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитків державі на загальну суму 400 млн гривень.

Нагадаємо, на початку серпня Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чинного міського голови та секретаря Бучанської міської ради.