ua en ru

До суду направили звинувачення проти голови Миколаївського морпорту за великий збиток держбюджету

До суду направили звинувачення проти голови Миколаївського морпорту за великий збиток держбюджету Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Чиновник зловживав службовим становищем

До суду направили звинувачення проти глави державного підприємства "Миколаївський морський торговельний порт" за шкоду державному бюджету більш ніж 4 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

"Направлено до суду обвинувальний акт щодо керівника держпідприємства "Миколаївський морський торговельний порт" за зловживання службовим становищем, внаслідок чого державі завдано збитків на суму понад 4 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації прес-служби, за результатами попереднього розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в. о. директора ДП 7 листопада 2017 року прокурором Заводського районного суду Миколаєва направлено обвинувальний висновок за вищевказаною керівнику ДП.

Так, звинувачення направлено за ч. ст 2. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам) для розгляду по суті.

Наголошується, що в. о. директора ДП "Миколаївський морський торговельний порт" підозрюється у зловживанні службовим становищем при укладанні договорів з приватними підприємствами про встановлення права сервітуту на користування залізничними коліями зазначеного держпідприємства довжиною 8291,4 п м на суму понад 4 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України викрила незаконну схему розкрадання коштів та ухилення від сплати податків поруч підприємств.