ua en ru

До суду направили обвинувачення за фактом тортур активістів Майдану

До суду направили обвинувачення за фактом тортур активістів Майдану Фото: до суду направили обвинувачення

У тортурах затриманих у 2014 році протестувальників звинуватили 3 екс-"беркутівців"

Печерський районний суд направили обвинувальний висновок за фактом тортур протестувальників, затриманих 19 січня 2014 року на колонаді стадіону імені Ст. Лобановського. Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ в Печерський районний суд міста Києва направлено обвинувальний висновок у відношенні 3 колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення (БМОП) "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, колишнім співробітникам "Беркута" інкримінується скоєння кримінального злочину передбаченого ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України. Їх звинувачують в умисному заподіянні сильного фізичного болю, фізичного і морального страждання шляхом нанесення побоїв, тортур та інших насильницьких дій, скоєних з мотивів помсти після затримання протестуючих, а також з метою залякування потерпілих та інших протестувальників.

У прес-службі підкреслили, що санкція даної статті КК передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву начальника Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, що ГПУ не згодні з рішенням Апеляційного суду про звільнення з-під варти під особисте зобов'язання екс-беркутівця, який підозрюється у вбивство людей під час Майдану.