ua en ru

Суд наклав арешт на земельні ділянки, що фігурують у розслідуванні НАБУ стосовно Кримчака

Суд наклав арешт на земельні ділянки, що фігурують у розслідуванні НАБУ стосовно Кримчака Фото: суд (Pixabey)

Земельні ділянки належать ТОВ "Міральянс"

Солом'янський районний суд міста Києва наклав арешт на земельні ділянки, що фігурують у розслідуванні Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) стосовно депутата Київської міської ради Сергія Кримчака. Рішення про арешт ухвалив слідчий суддя Віталій Українець, повідомляє "Слово і Діло".

"Клопотання детектива НАБУ про арешт майна задовольнити. Накласти арешт на майно, а саме: на земельні ділянки з кадастровими номерами: №1; № 2; № 3, які належать ТОВ "Міральянс", що полягає у тимчасовому позбавленні права на відчуження, розпорядження та користування такими земельними ділянками", - йдеться в постанові суду.

Як повідомляється, слідство вважає, що Кримчак через підставних осіб приватизував земельні ділянки, які пізніше були подаровані родичам політика й були внесені до статутного фонду ТОВ "Міральянс", співзасновником якого є довірені особи депутата Кримчака.

Згодом 99,9% статунтного капіталу вказаного ТОВ було продано компанії-забудовнику ТОВ "Фундамент Девелопмент", а на вказаних земельних ділянках було розпочато будівництво багатоповерхівок. Після закінчення будівництва забудовник мав перерахувати частину коштів від продажу квартир інвестфонду, кінцевим бенефіціаром якого є Кримчак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат Київської міської ради Сергій Кримчак вийшов на свободу після того, як за нього внесли 1,4 млн гривень застави.