ua en ru

Суд наклав арешт на майно Запорізького алюмінієвого комбінату

Суд наклав арешт на майно Запорізького алюмінієвого комбінату Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Чиновників заводу підозрюють у розкраданні понад 5 млн гривень

Суд наклав арешт на все майно ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат". Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Запорізької області.

"З метою недопущення розкрадання державного майна, знищення підприємства слідчим, прокуратурою та судом було прийнято рішення про накладання арешту на все майно Запорізького алюмінієвого комбінату", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поліція Запорізької області під процесуальним керівництвом прокуратури області розслідує кримінальне провадження відкрите у 2016 році за фактом привласнення службовими особами Запорізького алюмінієвого комбінату майна підприємства. Повідомляється, що дії чиновників завдали шкоди на суму понад 5 млн гривень.

Відповідно до повідомлення, санкція інкримінованої чиновникам статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура має намір завершити процес повернення державі 2 заводів у Миколаєві.