ua en ru

Суд над колишнім президентом Єгипту Хосні Мубараком пройде в будівлі Академії поліції Каїра

Суд над колишнім президентом Єгипту Хосні Мубараком пройде в будівлі Академії поліції Каїра. Про це в інтерв'ю газеті "Аль-Ахрам" повідомив міністр юстиції Єгипту Абдель-Азіз аль-Генде, передає РБК.
За словами міністра, найближчим часом МВС Єгипту має поширити офіційне підтвердження про перенесення суду в поліцейську академію.
Раніше передбачалося, що судовий процес над екс-главою Єгипту пройде у Виставковому комплексі Каїра. Однак силові відомства вважають це місце недостатньо безпечним для такого заходу.
Академія поліції розташована в Новому Каїрі, в окремому місці, де немає житлових районів, що з точки зору безпеки значно спрощує організацію судового процесу.

До відходу у відставку Мубарака в лютому цього року Академія поліції Каїра носила його ім'я.

Нагадаємо, судове засідання призначено на 3 серпня. Крім Мубарака, на лаві підсудних опиняться і його сини - Гамаль і Алаа. Мубарака звинувачують не тільки в тому, що він особисто віддавав накази відкрити вогонь по мирних демонстрантах, які брали участь в масштабних акціях протесту в центрі Каїра та інших єгипетських містах, а й у корупції і розкраданнях.
Синів колишнього президента Єгипту підозрюють у корупції, зловживанні посадовими повноваженнями і незаконному привласненні майна. Крім того, братам планують висунути обвинувачення в убивстві. Слідство вважає, що вони також причетні до загибелі демонстрантів у Каїрі на початку 2011 р.
Нагадаємо, Мубарак пішов у відставку 11 лютого 2011 р. після 18 днів народних хвилювань в Єгипті, що супроводжувалися заворушеннями, в яких загинули понад 800 осіб, а кілька тисяч отримали поранення.