ua en ru

Суд почав розгляд клопотання САП про відсторонення Труханова

Суд почав розгляд клопотання САП про відсторонення Труханова Фото: Геннадій Труханов під час засідання в Апеляційному суді (РБК-Україна)

Вчора суд залишив рішення щодо запобіжного заходу Труханова без змін

Солом'янський райсуд Києва почав розгляд справи про відсторонення міського голови Одеси Геннадія Труханова від посади. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Відповідне клопотання подала Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП). Прокурор припустив, що, якщо суд підтримає клопотання прокурорів, адвокати Труханова будуть оскаржувати таке рішення.

Зазначимо, що під судом зібралися невеликі групи прихильників, так і супротивників Труханова. Порядок під судом забезпечує близько 200 правоохоронців.

Нагадаємо, вчора, 26 грудня, Апеляційний суд Києва залишив рішення щодо запобіжного заходу Труханова без змін.

Зазначимо, Труханов є фігурантом справи одеського заводу "Краян". У вересні 2016 мерія Одеси придбала у приватної структури будинок, яке раніше належало ДП "Завод "Краян", за 185 млн гривень. Сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень, а отримані від мерії кошти "продавець" спробував перерахувати фіктивної компанії, керівник якої знаходиться в зоні АТО.