ua en ru

Суд почав розгляд справи про держзраду Януковича по суті

Суд почав розгляд справи про держзраду Януковича по суті Фото: Віктор Янукович (UN Photo)

Сам екс-президент до суду не з'явився

Оболонський районний суд міста Києва розпочав розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, передає кореспондент РБК-Україна. Варто зазначити, це перше засідання з розгляду справи по суті.

Сам Віктор Янукович на засідання суду не з'явився.

Раніше Оболонський райсуд офіційної викликав Януковича на найближчі засідання, опублікувавши відповідне повідомлення у виданні "Урядовий кур'єр". Разом з тим суд запропонував екс-президенту вийти на зв'язок за допомогою відеоконференції.

У разі неявки обвинуваченого до суду кримінальне провадження може здійснюватися за його відсутності у порядку спеціального судового провадження.

У свою чергу сторона захисту 29 травня звернулася до Оболонського райсуду з заявою про здійснення політичного тиску на суд і суддів. За інформацією прес-служби суду, відповідна заява була передана до Вищої ради правосуддя.

26 ЧЕРВНЯ 2017 РОКУ В ОБОЛОНСЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ М.КИЄВА РОЗПОЧАЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ПО СУТІ У ПРОВАДЖЕННІ ЩОДО ДЕРЖАВНОЇ ЗРАДИ КОЛИШНЬОГО ПРЕЗИДЕНТА В.ЯНУКОВИЧА

Опубліковано Генеральна прокуратура України 26 червня 2017 р.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва постановив перейти до заслуховування справи Януковича по суті в ході засідання 16 червня 2017 року.