ua en ru

Суд почав розгляд апеляції прокуратури на звільнення екс-нардепа Лозінського

Апеляційний суд Київської області у вівторок розпочав розгляд апеляції прокуратури Київської області на рішення суду попередньої інстанції про звільнення екс-народного депутата від парламентської фракції "Блок Юлії Тимошенко Віктора Лозинського.

Апеляційний суд Київської області у вівторок розпочав розгляд апеляції прокуратури Київської області на рішення суду попередньої інстанції про звільнення екс-народного депутата від парламентської фракції "Блок Юлії Тимошенко Віктора Лозинського, передає кореспондент РБК-Україна.

В ході засідання Лозінський, який знаходиться в Бориспільській колонії Київської області, буде допитаний в режимі онлайн-конференції.

Як повідомляється, скаргу прокуратури розглядає колегія суддів під головуванням Вероніки Зіміної.

В цей же час під стінами суду проходить пікет прихильників екс-нардепа, які вимагають звільнення Лозінського.

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що колишній нардеп був достроково звільнений з в'язниці за станом здоров'я, зокрема, із-за важкої хвороби серця.

12 червня прокуратура оскаржила звільнення Лозінського з ув'язнення і почала кримінальне провадження щодо посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України), а також щодо судді - за фактом постановлення завідомо неправосудного рішення (ч. 1 ст. 375 КК України).

Дніпровський райсуд Києва 20 квітня 2011 р. засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях Голованівського району Кіровоградської області 16 червня 2009 р.