ua en ru

Суд на два місяці заарештував лідера злочинного угруповання "Башмаки" Юру Молдована

Печерський райсуд Києва 5 червня за клопотанням прокуратури заарештував на два місяці лідера злочинного угруповання "Башмаки" Юру Молдована.

Печерський райсуд Києва 5 червня за клопотанням прокуратури заарештував на два місяці лідера злочинного угруповання "Башмаки" Юру Молдована. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"Незважаючи на ступінь тяжкості злочину, процесуальний керівник у справі звернувся до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу організатора ОЗГ у вигляді 2 місяців утримання під вартою, яке суд підтримав в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.
Крім того, вчора був затриманий ще один учасник злочинної групи. Під час обшуку у чоловіка було виявлено підроблене посвідчення співробітника Міністерства внутрішніх справ.

3 червня в одному з готелів в центрі Києва був затриманий організатор злочинного угруповання "Башмаки", яка действоваля на території України в 90-ті роки. Під час затримання зловмисника в його автомобілі було знайдено 2 автомати, штурмову рушницю, пістолет, холодну зброю, димові пристрої, гумові кийки, жезл співробітника ДАІ, а також пластикові стрічки, пристосовані для фіксації рук і ніг.

Як зазначається, зараз ще двох активних учасників угруповання оголошено в розшук. Крім того, правоохоронними органами вживаються заходи по збиранню доказів та встановлення місцезнаходження інших співучасників злочину.