ua en ru

Суд Москви зареєстрував позов російського опозиціонера Навального до Путіна

Суд Москви зареєстрував позов російського опозиціонера Навального до Путіна Фото: Олексій Навальний (navalny.feldman.photo)

Подача позову пов'язана з тим, що Навальний не дають проводити зустрічі з виборцями

Тверський районний суд Москви зареєстрував адміністративний позов опозиціонера Олексія Навального до президентові Російської Федерації Володимиру Путіну про "визнання незаконними дій та бездіяльності". Про це в п'ятницю, 3 листопада, повідомила прес-секретар суду Анастасія Дзюрко, передає DW.

Повідомляється, що подача позову пов'язана з тим, що засновнику Фонду боротьби з корупцією не дають проводити зустрічі з виборцями, що, на думку Навального і членів його команди, пов'язане з особистим розпорядженням Путіна на цей рахунок.

За словами юриста фонду Іван Жданова, "мова йде про взаємозв'язок відмов у погодженні заходів по суб'єктам". Крім того, адвокат уточнив, що позов приймала особисто голова Тверського суду Ольга Солопова, яка раніше винесла вердикт про ліквідацію табору опозиції на Чистих прудах у Москві.

Нагадаємо, раніше Навальний заявив, що має намір подати в суд на президента Росії.

"Я змушений констатувати, що проведення зустрічей з виборцями у вигляді узгоджених мітингів більше неможливо. Тобто нам тупо не дають дозволів взагалі. Тобто повністю... Зараз нам просто кажуть: не дамо вам провести зустріч і все. Щотижня ми відправляємо близько 200 заявок і скрізь відмови. Абсолютно незаконні", - заявив Навальний.

Він вважає, що діяльність адміністрацій російських міст "координується з Москви".

Як відомо, 22 жовтня Навальний вийшов на свободу після 20 діб адміністративного арешту.