ua en ru

Суд Москви заочно заарештував Авакова, - слідчий комітет РФ

Басманний районний суд міста Москви 9 липня розглянув і задовольнив клопотання слідчого Слідчого комітету Росії про обрання стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Басманний районний суд міста Москви 9 липня розглянув і задовольнив клопотання слідчого Слідчого комітету Росії про обрання стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету росії РФ.

Як зазначається, найближчим часом Слідчий комітет дасть необхідні доручення відповідним правоохоронним органам для реалізації цього рішення.

"Раніше проти Авакова було винесено постанову про притягнення як обвинуваченої у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 33, п.п. "а", "б", "е", "ж", "л" ч. 2 ст. 105, ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356, ч. 3 ст. 33, ч. 3 ст. 144, ч. 3 ст. 33, п. "а" ч. 3 ст. 126 КК РФ (вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання професійній діяльності журналістів, викрадення людини)", - йдеться в повідомленні.

В даний час в рамках кримінальної справи тривають слідчі дії. Слідчим комітетом у якості свідків допитуються особи, які вимушено покинули територію України в період з 14 квітня 2014 року в зв'язку з проведенням бойових дій. В окремих випадках допитуються особи, які раніше прибули з України в Росію, якщо в зоні конфлікту проживають їхні близькі родичі.

Ці допити проводяться в рамках кримінальної справи, порушеної за ч. 1 ст. 356 Кримінального кодексу РФ за фактом застосування військовослужбовцями Збройних сил України, збройними членами "Національної гвардії України" і "Правим сектором" заборонених засобів і методів ведення війни.

У прес-службі зазначили, "що на даний момент допитано понад 6 тисяч осіб, з них близько 3 тисяч визнані потерпілими. Поряд з іншими доказами показання свідків і потерпілих підтверджують версію слідства про причетність Авакова, а також українських військовослужбовців, озброєних членів "Національної гвардії України" і бойовиків "Правого сектора" до зазначених злочинів".