ua en ru

Суд над Мосийчуком перенесено на 28 грудня

Суд над Мосийчуком перенесено на 28 грудня Фото: Ігор Мосійчук

Суд направить запит в інститут ім. Шалімова про стан здоров'я Мосійчука

Сьогодні, 8 грудня 2015 року, Печерський районний суд провів засідання щодо обрання запобіжного заходу нардепу від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку, однак через стан здоров'я нардепа переніс розгляд запобіжного заходу на 28 грудня. Про це повідомила прес-служба Мосійчука в Facebook.

"Захисники Ігоря Мосійчука надали довідку з інституту імені Шалімова, в якій повідомляється, що Мосійчук потребує подальшого стаціонарного лікування та операції", - йдеться в повідомленні.

Однак прокуратура також пред'явила довідку від медустанови, в якій головний лікар відмовився розголошувати діагноз Мосійчука, посилаючись на лікарську таємницю. Прокуратура просила суд зобов'язати медиків співпрацювати з ГПУ, але суддя Москаленко вирішила зробити свій запит в інститут ім. Шалімова.

"Заслухавши думку сторін, суд задовольнив клопотання захисту про перенесення судового засідання на 12:00 28 грудня", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні відбулось засідання Печерського суду по розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу народному депут...

Posted by Ігор Мосійчук on 8 декабря 2015 г.

Нагадаємо, Рада може оскаржити рішення ВАСУ про незаконність зняття недоторканності з Мосійчука.