ua en ru

Суд Маріуполя заарештував пособника бойовиків ДНР

Жовтневий районний суд Маріуполя заарештував пособника бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Жовтневий районний суд Маріуполя заарештував пособника бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Жовтневий районний суд Маріуполя повністю підтримав позицію прокуратури області в обранні запобіжного заходу фігуранту кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (пособництво діяльності терористичної організації). Санкція даної статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

В ході слідства встановлено, що житель області 1973 р.н. збирав розвідувальну інформацію про дислокацію підрозділів, військових формувань України і передавав зазначену інформацію представникам ДНР в Донецьку.

"Однак, незважаючи на тяжкість обвинувачень, судом було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За клопотанням прокуратури це незаконне рішення оскаржено в апеляційному порядку. В даний час підозрюваний у пособництві бойовикам взято під варту без права сплати застави за звільнення", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала в Маріуполі групу терористів ДНР, причетних до загибелі українських військових.