ua en ru

Суд над Манафортом у США може розпочатися вже в травні

Суд над Манафортом у США може розпочатися вже в травні Фото: Пол Манафорт (flickr.com/disneyabc)

Зокрема судовий процес може стартувати 14 травня 2018 року

У США прокурори закликають федерального суддю встановити дату судового розгляду справи колишнього голови передвиборчої кампанії президента Дональда Трампа та екс-радника колишнього президента України Віктора Януковича Пола Манафорта та його бізнес-партнера Ричарда Гейтса, які визнали себе невинними у відмиванні грошей та в тому, що не зареєструвалися в США як іноземні лобісти. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначено, що адвокати з офісу спеціального прокурора Роберта Мюллера відправили юридичний документ судді Еймі Берман Джексон, у якому запропонували, щоб суд розпочався 14 травня 2018 року.

Зокрема таку пропозицію внесено напередодні запланованого суддею Джексон на ранок вівторка, 16 січня, слухання для обговорення статусу справи.

У листопаді Джексон запропонувала розпочати судовий процес 7 травня, проте згодом вирішила дати прокурорам і обороні більше часу на підготовку.

У своєму новому звіті прокурори зазначили, що підготували для оборони понад 590 тисяч електронних документів, які стосуються справи діяльності Манафорта і Гейтса.

Нагадаємо, проти Пола Манафорта і Ричарда Ґейтса висунули офіційні обвинувачення в отриманні десятків мільйонів доларів протягом десятилітньої роботи, пов’язаної з Україною, і в приховуванні банкових рахунків, де вони ці гроші зберігали. Їх також звинувачують у поданні неправдивої інформації Міністерству юстиції про свою діяльність в Україні.