ua en ru

Суд в Луганській області постановив надати Єфремову безкоштовного адвоката

Суд в Луганській області постановив надати Єфремову безкоштовного адвоката Фото: засідання у справі Єфремова перенесли

У засіданні по справі Єфремова оголошено перерву

Старобільський районний суд Луганської області ухвалив залучити безкоштовного адвоката в справу колишнього глави фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова через неявку його захисників. У суді оголошено перерву до 13:00, передає кореспондент РБК-Україна.

"Колегія суддів, розглянувши матеріали справи в ході підготовчого засідання ... постановила - доручити керівнику центру безоплатної правової допомоги забезпечити участь фахівця, залучити захисника з центру вторинної безоплатної правової допомоги, а саме в участі в підготовчому засіданні", - постановив суддя.

Також у підготовчому засіданні оголошено перерву до 13:00 для можливості залучення фахівця за рішенням колегії суддів.

Адвокати Олександра Єфремова на засідання не з'явилися.

У ході засідання прокурори заявили про можливість залучення захисника з центру безоплатної правової допомоги.

"Неучасть моїх захисників є грубим порушенням мого права на захист. А пропозиція прокурора залучити безкоштовного адвоката - хай не утруднюється. Я все одно напишу відмову", - сказав Єфремов.

У той же час, за інформацією секретаря судового засідання, адвокат Євген Солодко вийшов на зв'язок через електронну пошту з проханням перенести засідання на іншу дату.

Сам Єфремов заявив, що його захисники зайняті в розгляді апеляційної скарги на його арешт в апеляційному суді міста Києва, призначеному на цей же день.

Нагадаємо, в Апеляційному суді міста Києва призначено засідання за участю колишнього глави фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова на вівторок, 17 січня 2017 року.