ua en ru

Суд Луганської обл. звільнив бойовика від кримінальної відповідальності

Суд Луганської обл. звільнив бойовика від кримінальної відповідальності Фото: бойовики на Донбасі

Чоловік добровільно здався правоохоронним органам

У Луганській області суд звільнив від кримінальної відповідальності бойовика, який брав участь у діяльності воєнізованих підрозділів самопроголошеної "Луганської народної республіки", однак добровільно здався правоохоронним органам. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

Повідомляється, що житель міста Свердловська Луганської області в період з липня 2014 р. брав участь у діяльності "Об'єднаної армії Південного Сходу" ЛНР, де проходив теоретичне і практичне навчання, в тому числі на території РФ, і ніс чергування на блокпостах.

"На початку квітня 2015 року зазначена особа добровільно прибула на блокпост Збройних Сил України та повідомила про свою протиправну діяльність, а також сприяла розкриттю інших злочинів, вчинених у зв'язку із створенням і діяльністю терористичної організації ЛНР". Ухвалою суду на підставі вищевикладеного, вказана особа звільнена від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 КК України", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Також у повідомленні уточнили, що відповідно до ч. 2 ст. 258-3 КК України, якщо підозрюваний добровільно повідомив про терористичну діяльність, сприяв її припиненню або розкриттю злочинів, то він звільняється від кримінальної відповідальності (крім організатора або керівника терористичної групи).

Нагадаємо, раніше СБУ в Станиці Луганській затримала росіянина-розвідника ЛНР.