ua en ru

Суд Лондона зобов'язав Коломойського пояснити угоди "ПриватБанку" на 1,9 млрд доларів

Суд Лондона зобов'язав Коломойського пояснити угоди "ПриватБанку" на 1,9 млрд доларів Фото: вивіска "Приватбанку" на фасаді будівлі (УНІАН)

Лондонський суд постановив розкрити суть угод, проведених екс-господарями "ПриватБанку"

Високий суд Лондона за підсумками засідань на початку березня виніс рішення, що зобов'язує структури, пов'язані з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим – деталізувати інформацію про операції з коштами "Приватбанку", отриманими від інших осіб. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, мова йде про структури Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd.

Як йдеться у повідомленні, суд уточнив, що раніше "ПриватБанк" подав позов проти Коломойського і Боголюбова, а також пов'язаних з ними - Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd, у зв'язку з шахрайськими діями.

Фактично в позовній заяві банку міститься інформація про шахрайські дії з боку відповідачів, які пов'язані з перерахуванням "ПриватБанком", тоді ще підконтрольним Коломойському і Боголюбову, близько 1,9 млрд доларів 46 українським структурам на підставі підроблених кредитних угод.

Також у заяві зазначається, що після перерахування зазначені кошти були переведені шостому, сьомому і восьмому відповідачу – Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd. відповідно, а також йдеться про поставку за підробленими угодами великих партій товарів та обладнання.

В результаті, після розгляду позовної заяви з 19 грудня 2017 року був виданий указ про замороження зазначених коштів відповідачів.

Слідом за цим рішенням суду, позивач 13 лютого 2018 року подав ще одну заяву, в якому міститься вимога розкрити компаніями Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd. інформацію про активах понад 25 тис. британських фунтів, оскільки ці структури не повідомляли інформацію не зважаючи на припис суду, а також, оскільки таке розкриття було б, на думку позивача, справедливим та доцільним в рамках судового рішення.

У підсумку суд за підсумками засідань на початку березня постановив: "шостий, сьомий і восьмий відповідач повинні деталізувати, наскільки це можливо, дату повернення отриманих коштів або, якщо така дата не обмовлялася, пояснити чому".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, з весни до початку осені 2014 року, коли "ПриватБанк" перебував у власності Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюблова, 42 компанії, зареєстровані в Дніпропетровській області, уклали низку фіктивних договорів, що дозволило їм вивести на Кіпр 1,7 млрд доларів.