ua en ru

"Суд" Криму засудив українського активіста Балуха до майже 4 років у колонії-поселенні

"Суд" Криму засудив українського активіста Балуха до майже 4 років у колонії-поселенні Фото: Володимир Балух (скріншот відео Громадське Телебачення)

"Суд" засудив Балуха до 3 років і 7 місяців у колонії-поселенні

Підконтрольний Росії Роздольненський районний суд сьогодні, 16 січня, засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. гривень). Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Повідомляється, що Балух під час свого заключного слова на засіданні 15 січня заявив, що справа проти нього сфабрикована у зв'язку з його політичною позицією" і це не змусить його любити "нову Батьківщину".

Нагадаємо, раніше в окупованому Росією Криму "прокуратура" вимагала для Балуха покарання у вигляді п'яти років і одного місяця позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тис. рублів (10130 гривень).

Як відомо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку Балуха, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року "суд" виніс вирок Балуху - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Проте в ході розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували, а справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня "суд змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.