ua en ru

Суд над Корбаном: онлайн-трансляція

Суд над Корбаном: онлайн-трансляція Фото: Геннадій Корбан

Суд має намір розглянути продовження запобіжного заходу Корбану

Сьогодні, 26 грудня 2015 р., на 9:00 в Дніпровському районному суді р. Києві призначено засідання над лідером "УКРОПу" Геннадієм Корбаном. Пряму трансляцію з суду веде прес-служба партії.

Суд має намір розглянути продовження запобіжного заходу Корбану.

О 9:03 суддя оголосив про початок засідання. Самого Корбана в суді немає.

Прокурор заявив клопотання про примусову доставку Корбана в суд

Прокурор по справі Корбана заявляв на початку судового засідання, що отримав від лікарів запевнення, що стан здоров'я політика дозволяє йому бути присутнім на засіданні суду. При цьому авдокат звинуватив прокурора по справі у фальсифікації документів.

Також сторона захисту передала суду офіційне підтвердження від інституту Амосова, що Корбан перебуває в стаціонарі після перенесеної операції.

Захист вимагає відвід прокурора Голінченка

"Беручи до уваги те, що вчора під час судового засідання згідно журналу обліку кримінальних правопорушень Дніпровського райвідділу...було зареєстровано заяву про кримінальне правопорушення стосовно прокурора та інших осіб. Заяву подано мною...воно було прийнято майором поліції Гнатенком. Зараз прокурор фальсифікував матеріали кримінального провадження, підробив офіційні судові документи, показував повістки, підписані від імені судді", - заявив на судовому засіданні адвокат Корбана Олексій Шевчук.

Після цього Шевчук передав судді довідку про прийняту заяву про правопорушення та заяву про відвід прокурора Голінченка на підставі упередженості та фальсифікації матеріалів справи Корбана.

Суд оголосив чергову перерву. Суддя пішов у нарадчу кімнату. Вирішується питання про примусову доставку прооперованого Корбана в суд.

Суд задовольнив клопотання про примусову доставку Корбана, нардеп Денисенко напав на суддю Чауса

Дніпровський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про примусову доставку лідера партії УКРОП Геннадія Корбана на судове засідання, пояснивши рішення відсутністю доказів про неможливість присутності підозрюваного в суді.

В ході судового засідання народний депутат (позафракційний) Андрій Денисенко напав на суддю Дніпровського райсуду Миколу Чауса з криком "Горіти вам в пеклі". Народний депутат кинув у суддю пляшку з мінеральною водою, коли він зачитував рішення суду по справі Корбана. Суд попросив депутата покинути засідання.

Прокурори забрали Корбана з лікарні і доставили в суд

За рішенням Дніпровського районного суду працівники прокуратури зачитали рішення суду Корбану, забрали його з Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова і доставили в суд під крапельницею.

Опубликовано Yevheniya Kravchuk 26 декабря 2015 г.

Корбана увезли в суд

Опубликовано Kirill Timoshenko 26 декабря 2015 г.


Суд відновив засідання з участю Корбана

Дніпровський райсуд відновив розгляд запобіжного заходу Геннадію Корбану за участю самого підозрюваного. До цього позафракційний нардеп Валентин Дідич подав заяву в поліцію, так як вважав транспортування Корбана у важкому стані замахом на його життя.

З відновленням судового засідання захист відразу попросив перенести суд над Корбаном у зв'язку зі станом його здоров'я.

Суд відпустив Корбана в лікарню і переніс засідання на 20:30

Суд відпустив Геннадія Корбана для завершення судмедекспертизи в Інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова і переніс розгляд запобіжного заходу на 20:30 26 грудня.

Суддя Микола Чаус доручив слідчим ГПУ до цього часу забезпечити завершення експертизи.

Нагадаємо, увечері 25 грудня 2015 р. Корбану зробили термінову операцію на серці у Києві. А пізно ввечері в лікарню прибули слідчі, зачитали йому клопотання про утримання під вартою і викликали в суд.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та ГПУ у Дніпропетровську в рамках спецоперації затримали лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

Корбану пред'явили підозри за чотирма статтями: ст. 255 - створення злочинної організації, ч. 5 ст. 191 - привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автомобільним транспортом.