ua en ru

Суд над Коханівським: шести активним учасникам заворушень оголосили підозру

Суд над Коханівським: шести активним учасникам заворушень оголосили підозру Фото: Нацполіція (oda.zt.gov.ua)

Під час подій під судом у Києві було затримано 32 людини

Слідчі Шевченківського управління поліції у вівторок, 24 жовтня, оголосили підозру шести активним учасникам подій під Святошинським районним судом в Києві, де відбувається засідання у справі Миколи Коханівського. Про це повідомили в Національній поліції України.

Зазначається, що у вівторок вранці під час розблокування залу судового засідання правоохоронці затримали 32 людини.

"Після встановлення їх особистих даних і обставин скоєння правопорушень шести активним учасникам оголосили про підозру у вчиненні хуліганства (ч. 3 ст. 296 КК), умисного знищення або пошкодження майна (ч. 1 ст. 194 КК) і втручання в діяльність працівника правоохоронного органу ( ч. 1 ст. 343 КК)", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, п'ять осіб затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Слідчі готують клопотання про обрання їм запобіжного заходу.

Також повідомляється, що в лікарняні установи за медичною допомогою звернулися двоє цивільних осіб і троє правоохоронців.

Нагадаємо, 23 жовтня прибічники керівника добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, якому Святошинський райсуд Києва обирав запобіжний захід, заблокували зал судових засідань. Вже вранці 24 жовтня правоохоронці взяли штурмом зал районного суду.