ua en ru

Суд над Коханівським: у МВС розповіли, навіщо 24 жовтня поліція пішла на штурм

Суд над Коханівським: у МВС розповіли, навіщо 24 жовтня поліція пішла на штурм Фото: Микола Коханівський (facebook.com Микола Коханівській)

Блокування приміщення суду було "неприпустимим і абсолютно протизаконним", заявили в МВС

Поліція пішла на штурм Святошинського районного суда Києва, де розглядали міру запобіжного заходу лідеру "Добровольчого руху ОУН" Миколі Коханівському, після перемовин з блокувальниками приміщення. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий в інтерв'ю "Громадському".

"Спроби штурму не було, але сутички були, так. Тоді ми вирішили домовитися, розмовляти, щоб забезпечити правопорядок мирним шляхом. Коли вранці побачили, що ніякого порозуміння нема, а дане правопорушення дуже серйозне, ми застосували підрозділи, щоб розблокувати судову залу. Буквально за чотири хвилини все зробили", - сказав Яровий.

Він наголосив, що блокування приміщення суду було "неприпустимим і абсолютно протизаконним".

"Так, ми бачили, що вночі заблокували залу суду, водночас намагалися розмовляти з протестувальниками. Адже ми бачили, що це досить маленьке приміщення. Там було до 50 осіб. Ми розуміли: якщо застосуємо силу, безумовно, будуть постраждалі", - заявив Яровий.

Нагадаємо, 26 жовтня суд відправив під домашній арешт трьох затриманих під час зіткнень у Святошинському райсуді.