ua en ru

Суд над Коханівським: у ході штурму постраждали троє журналістів

Суд над Коханівським: у ході штурму постраждали троє журналістів Фото: правоохоронці під судом (РБК-Україна)

НСЖУ вимагає від влади оперативного реагування на брутальне побиття журналістів

У ході ранкових заворушень у Святошинському районному суді Києва, де 23 жовтня відбувалося обрання запобіжного заходу для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського, під час розблокування приміщення постраждали троє журналістів. Про це повідомляє Національна спілка журналістів України.

"Щонайменше трьох журналістів побили спецпризначенці у Святошинському суді Києва 24 жовтня. Постраждали Дмитро Реплянчук ("ГромадськеТБ"), Сергій Лефтер (УНІАН) та Кирило Малишев ("Страна.UA"). Як повідомляє Громадське, їхнього журналіста Дмитра Реплянчука у Святошинському суді побили представники поліції особливого призначення та розтрощили камеру", - сказано у повідомленні.

Вказано, що Реплянчука поклали на землю й били ногами та руками. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру, яку правоохоронці розбили.

"Вони били по камері, повалили і били ногами. Намагалися вдарити по голові. Я кричав, що журналіст, а вони: ах ти преса, на!" - прокоментував ситуацію сам постраждалий.

Потім представник патрульної поліції допоміг журналісту підвестися й вивів його з будівлі суду.

Крім того, повідомляється, що спецпризначенці також затримали та кілька разів ударили кореспондента УНІАН Сергія Лефтера. За словами Лефтера, він кричав, що є журналістом, а у нього вирвали посвідчення.

Також кореспондент "Страна.UA" Кирило Малишев заявив, що показував своє журналістське посвідчення, але бійці вибили документ з рук.

Вказано, що Малишева й Лефтера повезли в Шевченківський райвідділ поліції.

НСЖУ вимагає від влади оперативного реагування на брутальне побиття журналістів.

Нагадаємо, у ході ранкових заворушень у Святошинському районному суді Києва під час розблокування приміщення постраждали двоє правоохоронців.