ua en ru

Суд Київської області засудив екс-співробітника МНС до 8 років позбавлення волі за наїзд на трьох дітей

Вироком Васильківського міськрайонного суду Київської області колишнього працівника МНС України визнано винним у вчиненні злочину, передбаченому за ч. 3 ст. 286 КК України, тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило загибель кількох осіб, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, колишній заступник директора департаменту - начальник відділу спеціальної техніки та озброєння департаменту матеріально-технічного забезпечення МНС України у квітні 2007 р., рухаючись на власному справному автомобілі Mercedes-Benz С-180 по одній із вулиць селища Гребінки, Васильківського району Київської області, порушив правила дорожнього руху та вчинив наїзд на трьох пішоходів, які рухались по краю проїжджої частини у попутному напрямку.

Як показала експертиза, чиновник перебував за кермом в стані алкогольного сп'яніння. Від отриманих тілесних ушкоджень неповнолітні потерпілі померли на місці пригоди.

Водія одразу після вчинення злочину було арештовано. Під час розслідування та судового розгляду справи обвинувачений утримувався під вартою. Вину у вчиненому злочині не визнав, пояснивши, що ДТП сталося в умовах аварійної обстановки для нього.

"За результатами судового розгляду, вироком Васильківського міськрайонного суду Київської області колишнього чиновника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченому за ч. 3 ст. 286 КК України, тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило загибель кількох осіб. Суд першої інстанції призначив винному покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів строком на 3 роки", - йдеться в повідомленні прокуратури.
Суд апеляційної інстанції, зважаючи на те, що засуджений на цьому етапі розгляду справи свою вину визнав, розкаявся і попросив у потерпілих вибачення, пом'якшив покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також: Виконавець і замовник вбивства власника гіпермаркету 4Room отримали довічне