ua en ru

Суд розпочав засідання у справі екс-нардепа Мартиненка

Суд розпочав засідання у справі екс-нардепа Мартиненка Фото: Микола Мартиненко (фото УНІАН)

Суд над Мартиненком приступив до обрання запобіжного заходу затриманому

Солом'янський районний суд Києва приступив до розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу колишньому нардепу від "Народного фронту" Миколі Мартиненку, передає кореспондент РБК-Україна.

"Засідання оголошується відкритим. Солом'янським судом міста Києва слухається клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно Мартиненка Миколи", - заявив слідчий суддя Олександр Бобровник.

Сам Мартиненко перед засіданням зазначив, що почуває себе нормально.

"Абсолютно нормально себе відчуваю, тому що в клопотанні та в підозрі, яку я отримав, написані дурниці. Відчуваю себе нормально і впевнено", - заявив Мартиненко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мартиненка доставили до Солом'янського суду Києва для обрання запобіжного заходу. Відзначимо, що засідання було призначено на 15:00, однак затримувалося через зайнятість слідчого судді Бобровника, який повинен розглянути клопотання антикорупційних органів про обрання запобіжного заходу екс-нардепу.

В будівлі суду також перебувають представники уряду і фракції "Народного фронту" у Верховній Раді, які готові заявити про взяття Мартиненка на поруки. Йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. НАБУ і САП вимагають заарештувати Мартиненка на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн гривень.