ua en ru

Суд Києва продовжив розгляд апеляції на арешт Крисіна

Суд Києва продовжив розгляд апеляції на арешт Крисіна Фото: Юрій Крисін (РБК-Україна)

Крисін заявив, що не встиг укласти угоду із адвокатом

Апеляційний суд Києва сьогодні, 2 квітня 2018 року, продовжив розгляд апеляції на вирок обвинуваченому у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну, передає кореспондент РБК-Україна.

У ході судового засідання Крисін заявив, що не встиг укласти угоду із адвокатом.

"Угоду укласти не встиг з адвокатом. Я мав зустрітися з адвокатом, але мене закрили 29-го. Ну, так вийшло, Ваша честь, мене мають захищати Солодко і Гнатюк, але мене закрили", - сказав Крисін.

Водночас суддя поставив на обговорення питання призначення адвоката із Центру надання безоплатної правової допомоги.

"На судове засідання з'явилися учасники. Попереднє засідання було перенесене через те, що Крисін не уклав угоду із адвокатом. У зв'язку з тим, що Крисін не скористався можливістю для укладення угоди із адвокатом, на обговорення учасників ставиться питання про можливість призначення захисника через надання адвоката із Центру надання безоплатної правової допомоги", - сказав суддя.

У свою чергу, прокурор по справі заявив, що Крисін спеціально вводить в оману слідство та суд.

У залі суду є представник потерпілих - адвокат Евгенія Закревська, а також активісти та журналісти.

Нагадаємо, раніше прокурор Олексій Донський заявляв, що для Крисіна, обвинуваченому у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія, вимагатимуть шість років позбавлення волі.

Зазначимо, в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крисіна винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. За вироком суду, Крисіну призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно із звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки. ГПУ подала до суду апеляційну скаргу на вирок Крисіну.