ua en ru

Суд Києва засудив до 7,5 років тюрми трьох затриманих на хабарі митників

Суд Києва засудив до 7,5 років тюрми трьох затриманих на хабарі митників Фото: прокуратура

Арештовані вимагали від підприємця хабар у 10 тис. доларів за сприяння в розмитненні вантажу

Апеляційний суд міста Києва засудив до 7,5 років тюрми трьох затриманих на хабарі у 10 тис. доларів митників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

Повідомляється, що екс-начальник сектору Київської регіональної митниці та двоє його колишніх підлеглих визнані винними в одержанні хабаря у розмірі 10 тис. доларів, який вони вимагали від підприємця за сприяння в розмитненні вантажу.

Як зазначається, 14 грудня 2015 року Голосіївський районний суд Києва визнав їх винними за ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара у великому розмірі службовою особою за невиконання в інтересах того, хто дає хабара дій із використанням наданої йому влади, вчиненими за попередньою змовою групою осіб) та призначив покарання у виді 7,5 років позбавлення волі кожному з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки та з конфіскацією усього належного майна. Обвинувачені подали апеляцію на відповідне рішення суду.

"Апеляційний суд міста Києва підтримав принципову позицію прокуратури столиці та залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким трьох митників-хабарників засуджено до реальної міри покарання у вигляді 7,5 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура затримала на хабарі депутата облради, який займався запобіганням корупції.