ua en ru

Суд Києва відмовився заочно арештовувати Гужву

Суд Києва відмовився заочно арештовувати Гужву Фото: Ігор Гужва (РБК-Україна)

Прокурор просив змінити запобіжний захід щодо Гужви з застави на арешт

Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу щодо головного редактора видання "Страна.ua" із застави на тримання під вартою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу суду.

Як зазначається, сьогодні, 3 жовтня, Шевченківський райсуд Києва розглядав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою відносно Гужви. Повідомляється, що справа розглядалася за відсутності Гужви.

"За результатами судового розгляду клопотання слідчим суддею відмовлено у його задоволенні з наступних підстав. Оскільки ч.6 ст.193 КПК України передбачено порядок розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у відсутності підозрюваного, лише у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав передбачених ста.177 КПК України, буде доведено, що підозрюваний, обвинувачений оголошений у міжнародний розшук", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Гужва заявляв, що влада Австрії надала йому притулок.

Зазначимо, влітку 2017 року у ході обшуків СБУ виявила у Гужви секретні дані Міністерства оборони України. Зокрема, в ході обшуків в редакції правоохоронці вилучили флешку, на якій знаходяться електронні документи, з відомостями, які можуть бути державною таємницею.

У вересні 2017 року Гужва заявив, що слідство по його справі закінчено.