ua en ru

Суд Кельна виніс вирок російським фанатам, які побили іспанських туристів

Суд Кельна виніс вирок російським фанатам, які побили іспанських туристів Фото: суд над російськими фанатами у Кельні

Один з обвинувачених отримав 12 місяців умовно, троє - по 10 місяців

Суд Кельна (Німеччина) виніс вирок чотирьом російським фанатам, які побили іспанських туристів біля Кельнського собору. Про це повідомляє DW.

Як наголошується, судовий процес над п'ятьма російськими футбольними фанатами, у яких при затриманні були виявлені квитки на матчі чемпіонату Європи з футболу у Франції, пройшов в Кельні в п'ятницю, 29 липня.


"Один з обвинувачених отримав 12 місяців умовно, троє - по 10 місяців. П'ятий росіянин, Тимур П., у суді заявив, що встиг лише побачити бійку, але взагалі участі в ній не брав, і буде окремо доводити це в суді 17 серпня", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили на засіданні, російські футбольні фанати вп'ятьох діяли проти двох.

"Сподіваюся, вони найближчим часом повернуться в Росію", - заявив суддя.

Як повідомляється, на лаві підсудних Кельнського земельного суду за звинуваченням у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, порушенні громадського порядку та опорі поліції виявилися два кухарі, менеджер, фінансовий аналітик і викладач математики. У залі суду вони закривали обличчя. Від останнього слова обвинувачені відмовилися.

Зазначимо, футбольні фанати з Російської Федерації, повертаючись з чемпіонату Європи з футболу (Євро-2016) з Франції, 16 червня напали на іспанських туристів в Кельні (Німеччина).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російським футбольним фанатам заборонять їздити в Європу.