ua en ru

Суд змінив запобіжний захід екс-голові Луганської ОДА Антіпову

Суд змінив запобіжний захід екс-голові Луганської ОДА Антіпову Фото: Олександру Антіпову у ході засідання суду змінили запобіжний захід

Суд заарештував Олександра Антіпова з можливістю внесення застави в 100 млн гривень

У Києві Печерський суд заарештував екс-губернатора Луганської області Олександра Антіпова з можливістю внесення застави в 100 млн гривень. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"Антикорупційна податкова операція: Антіпову, у якого при арешті вилучили 3.8 млн. доларів - екс-губернатору і екс-голові податкової Луганської області, тільки що, Печерський суд, в рамках ст. 209 КПК (легалізація коштів, отриманих пріступним шляхом) - призначив міру запобіжного заходу - арешт з можливим запорукою 100 млн. грн. Наручники одягнули прямо в залі суду", - написав Аваков.

Антикорупційна податкова операція: Антіпову, у якого при арешті вилучили 3.8 млн.$ - екс губернатору і екс-голові податкової Луганської області, тільки що, Печерський суд, в рамках ст.209 КПК (легалізація коштів, отриманих пріступним шляхом) - призначив міру запобіжного заходу - АРЕШТ з можливим запорукою 100 млн. грн. Наручники одягнули прямо в залі суду. Невідворотність покарания важлива! Працюємо далі.

Опубліковано Arsen Avakov 1 червня 2017 р.

Як повідомлялося раніше, в ході судового засідання 24 травня Печерський районний суд Києва вирішив звільнити Антіпова, зобов'язавши його носити електронний браслет терміном на 2 місяці.

Крім того, суд призначив Антіпову заставу в розмірі 15 мільйонів гривень.

Крім того, за рішенням суду, у Антпова забрали закордонні паспорти терміном на 2 місяці.

Антіпов був головою Луганської обласної державної адміністрації з 14 вересня 2006 року по 18 березня 2010 року. За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, йому інкримінують участь в схемі з ухилення від сплати податків, внаслідок якої державі було завдано збитків у розмірі 96 млрд гривень.

Нагадаємо, вищий спецсуд скасував виправдувальний вирок Руслану Коцабі.