ua en ru

Суд обрав запобіжний захід генералу Генштабу Назарову у вигляді арешту та застави в сумі 365,4 тис. грн

Суд обрав запобіжний захід генералу Генштабу Назарову у вигляді арешту та застави в сумі 365,4 тис. грн
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці та застави в сумі 365,4 тис. грн генерал-майору Віктору Назарову, який підозрюється у службовій недбалості, що призвело до краху літака Іл-76 і загибелі 49 українських військовослужбовців.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці та застави в сумі 365,4 тис. грн генерал-майору Віктору Назарову, який підозрюється у службовій недбалості, що призвело до краху літака Іл-76 і загибелі 49 українських військовослужбовців. Таке рішення оголосив головуючий суддя В'ячеслав Підпалий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Клопотання задовольнити частково. Застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Одночасно визначити Назарову Віктору запобіжний захід у вигляді застави для забезпечення виконання обов'язків визначених Кримінальним процесуальним кодексом України. Розмір застави визначити у розмірі 300 мінімальних розмірів зарплати",- заявив Підпалий.

Таким чином, сума застави становить 365,4 тис. грн.

Суд також постановив, на вимогу слідчого бути на процесуальні дії, не залишати Київ, повідомляти слідчому про місце знаходження, а також здати документи для виїзду за кордон.

Зазначимо, захист Назарова виступала категорично проти запобіжного заходу у вигляді арешту. Адвокати просили суд віддати на поруки підозрюваного генералам, які були присутні на судовому засіданні.

Нагадаємо, раніше генерал Генштабу Віктор Назаров був госпіталізований.

Як повідомлялося, 14 червня 2014 р. бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76, коли він заходив на посадку на аеродром у Луганську. В результаті загинули 49 осіб, що перебували на борту.