ua en ru

Суд обрав запобіжний захід чиновнику "Дніпроводоканалу" у справі про розкрадання 32 млн гривень

Суд обрав запобіжний захід чиновнику "Дніпроводоканалу" у справі про розкрадання 32 млн гривень Фото: суд (УНІАН)

Чиновника, підозрюваного в розкраданні 32 млн гривень, взяли під арешт

Суд обрав чиновнику "Дніпрводоканалу", підозрюваного в розкраданні 32 млн гривень, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Злочин кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст.191 КК України (закінчений замах на заволодіння майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

У прокуратурі зазначили, що у вересні чиновнику обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Однак останній звільнився з-під арешту, заплативши заставу в розмірі 3 млн гривень.

При клопотанні прокуратури Дніпропетровської області зловмиснику було повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, а судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення додаткової застави у розмірі 4 млн гривень.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі правоохоронці викрили фінансову аферу на суму майже 32 млн гривень на комунальному підприємстві "Дніпроводоканал".

Даний чиновник також підозрюється у розкраданні 7,2 млн гривень "Днепроводоканала" шляхом оформлення завідомо неправдивих документів та безпідставного перерахування через вексельні схеми грошових коштів на банківський рахунок іншого підприємства (ч.5 191 КК України).