ua en ru

Суд обере міру запобіжного заходу учаснику схеми розкрадання газу на 1,4 млрд гривень

Суд обере міру запобіжного заходу учаснику схеми розкрадання газу на 1,4 млрд гривень Фото: газ (gazprom. ru)

Його було затримано напередодні

Сьогодні, 18 січня 2018 року, слідчий суддя Солом’янського районного суду обере міру запобіжного заходу одному з чотирьох посадовців, підозрюваних у розкраданні газу на 1,4 млрд гривень. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

"Суддя розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу посадові особі ТОВ "Енергія", яка була затримана напередодні за підозрою у організації заволодінні понад 300 млн куб. м. природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд. гривень", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 16 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали у місті Львові чотирьох службових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою у заволодінні понад 300 млн. куб. м. природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Нагадаємо, нещодавно голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Україна цього року закупить в РФ близько 4-5 млрд куб. м газу.