ua en ru

Суд Харкова звільнив за амністією одного з організаторів захоплення ХОДА

Суд Харкова звільнив за амністією одного з організаторів захоплення ХОДА Фото: суд (Pixabey)

До Юдаева була застосована норма Закону України "Про амністію у 2016 році"

Київський районний суд Харкова звільнив за амністією одного з організаторів захоплення Харківської облдержадміністрації у квітні 2014 року. Про це повідомляє місцеве видання "МедиаПорт".

"Київський районний суд Харкова визнав винним Сергія Юдаєва у масових заворушеннях при захопленні Харківської облдержадміністрації та хуліганстві в редакції новин АТН у квітні 2014 року, засудив його до максимального терміну - восьми років позбавлення волі і звільнив за амністією", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє NewsRoom, суд визнав Юдаєва винним, разом з тим, до нього була застосована норма Закону України "Про амністію у 2016 році". Таким чином він був звільнений від покарання. У прес-службі обласної прокуратури зазначив, що згідно з законом вони не можуть оскаржити амністію.

Також повідомляється, що крім Юдаєва, ще трьох учасників штурму ХОДА (Сергій Гапонов, Олег Крутов і Денис Левченко) суд засудив до 5 років позбавлення волі з заміною реальної відповідальності на випробувальний термін в 3 роки.

Нагадаємо, сьогодні у Харкові двічі мінували будівлю суду в якому проходило засідання у справі Юдаєва.