ua en ru

Суд над ГРУшниками: прокурор заявляє клопотання про продовження запобіжного заходу для підсудних

Суд над ГРУшниками: прокурор заявляє клопотання про продовження запобіжного заходу для підсудних Фото: ГРУшники

2 січня 2016 року у підсудних закінчується термін арешту

У ході засідання суду по справі офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії прокурор заявив клопотання про продовження запобіжного заходу для Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Про це повідомляє "Медиазона".

Як повідомляється, розпочалося засідання з представлення нового прокурора Ігоря Німченко, який зайняв місце Максима Крима, який відбув у Павлодар на процес генерала Назарова. У відповідь на це захист ГРУшників заявив відвід прокурору, але суд відхилив дане клопотання.

"Представники звинувачення кажуть, що заміна прокурора абсолютно законна, і підстав для відводу немає... Суд відхиляє клопотання захисту про відвід прокурора: процесуальних підстав для нього немає, читає визначення головуючий", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, суддя звернув увагу, що 2 січня 2016 року у підсудних закінчується термін арешту. Зважаючи чого, прокурор Климович заявив клопотання про продовження запобіжного заходу.

"Продовжувати утримання під вартою незаконно", - заявив адвокат Грабовський, зазначивши, що час до початку січня ще є, і це дозволяє прокурорам підготувати, як того вимагає закон, клопотання про продовження з новими доказами, які обгрунтовують необхідність тримання підсудних під вартою.

Також зазначається, що Грабовський просить змінити запобіжний захід на будь-який, крім арешту.

Нагадаємо, в Голосіївському районному суді Києві сьогодні проходить засідання суду у справі ГРУшників.