ua en ru

Суд над РУшниками продовжиться 23 грудня

Суд над РУшниками продовжиться 23 грудня Фото: ГРУшники

Засідання суду призначене на 14:30

Наступне засідання Голосіївського районного суду Києва у справі офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва відбудеться 23 грудня 2015 року. Про це повідомляє "Медіазона".

Як повідомляється, в ході сьогоднішнього засідання був заявлений свідок - доктор Васильєв, якого за словами захисту ГРУшників "немає в реєстрі заявлених учасників процесу".

Відзначається, що прокурор Климович заявив, що Васильєв просить перервати трансляцію і не знімати його допит, бо його батьки і дружина проживають на тимчасово окупованій території.

"Свідка взагалі немає в реєстрі заявлених учасників процесу, він не був допитаний на стадії слідства, його поява стала несподіванкою для захисту, і якщо ми будемо кожен раз допитувати всіх, кого хоче прокурор, ми так ніколи не закінчимо, - заявила адвокат ГРУшників.

Як повідомляється, потерпілий Гаркуша пояснив таку поява свідка складнощами в складанні графіка допитів зважаючи на проведення АТО.

"В умовах АТО доставляти свідків важко, тому що немає нормального зв'язку і транспортного сполучення. Графік допитів неможливо скласти з об'єктивних причин. Вважаю, що необхідно допитати Васильєва; невідомо, коли наступного разу з'явиться така можливість, він, як я розумію, відправиться в зону АТО. Відеотрансляцію, думаю, потрібно заборонити", - заявив він.

Таким чином, для того, щоб у захисту був час підготуватися до допиту Васильєва, суд оголосив перерву до 23 грудня.

У свою чергу, прокурор заявив, що зобов'язується за три доби попередити суд про те, чи зможе Васильєв прибути на засідання.

"Після тривалої перепалки наступне засідання призначається на 15:30 мск 23 грудня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що офіцер Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Євген Єрофєєв заявляв, що приїхав на Донбас воювати з військами НАТО, а не з українцями.