ua en ru

Суд Німеччини підтримав Apple в патентній суперечці і заборонив продаж пристроїв Motorola в країні

Суд Мюнхена підтримав Apple в патентному спорі проти Motorola. У рішенні зазначено, що виробник мобільних пристроїв, який належить інтернет-гіганту Google, незаконно копіював запатентовані технології та повинен відкликати з продажу на території Німеччини всі планшетники і смартфони, в яких вони використані, передає Reuters.

Суддя Пітер Гюнц зазначив, що основним порушенням Motorola стало незаконне використання технології "перетягування" (overscroll bounce), що дозволяє користувачам під час перегляду переміщати за видимі межі сенсорного дисплея документи або програми, які після переривання контакту з пальцем повертаються в центроване положення.

Разом з тим, прес - секретар судової інстанції зазначила, що рішення про заборону продажу не буде приведено в дію негайно, так як Apple необхідно скласти список конкретних пристроїв опонента, після чого Motorola зможе подати апеляцію.

Нагадаємо, 25 серпня ц.р. федеральний суд штату Каліфорнія озвучив рішення в патентній суперечці Apple проти Samsung, зобов'язавши південнокорейську компанію виплатити компенсацію в 1,05 млрд дол. Найбільші технологічні гіганти ведуть патентну війну вже не перший рік. При цьому розгляду йдуть не тільки в США, але в країнах Європи і Азії.

Наприкінці серпня 2012 р. суд у Південній Кореї встановив взаємну відповідальність компаній і призупинив продаж їх продукції. Трохи пізніше судові органи Японії відмовили Apple в задоволенні позову до Samsung.

Читайте також: iPhone 5: Apple презентувала новий смартфон