ua en ru

Суд у справі Януковича: засідання тривало 10 хвилин

Суд у справі Януковича: засідання тривало 10 хвилин Фото: суд (Pixabey)

Засідання продовжиться 11 жовтня

Оболонський районний суд Києва сьогодні, 5 жовтня 2017 року, продовжив засідання у справі про держзраді екс-президента України Віктора Януковича, яке тривало 10 хвилин. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Оголосити перерву до 11 жовтня 10:00 в засіданні суду", - сказав суддя.

Суд переніс засідання у зв'язку з поїздкою адвоката захисту до свого підзахисного. Адвокат надав необхідні для цього документи суду. Інтереси екс-президента України представляє Максим Герасько.

UPD. Засідання завершилося за 10 хв. Причина - адвокат полетів до свого клієнта, надавши суду квітки до Москви через мі...

Опубліковано Ларисою Сарган 5 жовтня 2017 р.

Раніше в суді були розглянуті висновки психологічної експертизи. Згідно з результатами, Янукович на запитання журналіста про своє звернення до президента Російської Федерації з проханням використовувати збройні сили проти України говорив без ознак психологічного тиску на нього.

Крім того, були представлені результати лінгвістичної експертизи. Встановлено, що ознак закликів Януковичем до зміни кордонів України не виявили.

"У виразах в інтерв'ю Януковича ЗМІ і в публічних зверненнях відсутні заклики до зміни кордонів України, - зазначили після розгляду результатів експертизи.

На засіданні 21 вересня прокуратурі вдалося представити перший том своїх доказів. Раніше суд не задовольнив клопотання адвоката Януковича Максима Герасько про виключення зі складу доказів копій деяких документів і відеозаписів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України попросила Печерський районний суд Києва дозволити спеціальне досудове розслідування у відношенні екс-президента України Віктора Януковича у справі про перевищення влади під час подій Євромайдана.