ua en ru

Суд по справі Януковича продовжиться завтра

Суд по справі Януковича продовжиться завтра Фото: суд по справі Януковича продовжиться 15 лютого (РБК-Україна)

У суді по справі Януковича допитають секретаря РНБО Олександра Турчинова

Оболонський районний суд Києва продовжить засідання у справі щодо держзради екс-президента Віктора Януковича у четвер, 15 лютого. Про це у залі суду оголосив головуючий суддя Владислав Девёятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Засідання продовжиться завтра о 10 годині", - сказав суддя.

Також головуючий суддя повідомив, що Оболонський суд частково задовольнив клопотання сторони захисту про допит свідків.

"Необхідно допитати Азарова, Клюєва, Захарченка Віталія, Якименка Олександра, Лєбєдєва Павла, Ільїна Юрія, Кобзаря, Бернадського, Черткова, та інших, а також трьох жителів Криму", - сказав суддя.

Зазначимо, сторона захисту подала список свідків із 138 осіб. Так, адвокати хотіли допитати Миколу Азарова, Андрія Клюєва, Олександра Якименка, Станіслава Шуляка, Юрія Ільїна, Костянтина Кобзаря, Анатолія Кобилинського. А також близько ста жителів Криму, які брали участь у акціях та мітингах у Києві в лютому. Потім, за словами сторони захисту, вони піддались нападу на території Корсунь-Шевченківського.

"Наполягаємо на тому, щоб викликати Кетрін Ештон, яка могла впливати на прийняття рішення по Криму, Урмаса Пайєта, Франка Штайнмайєра, Радіслава Сікорського та Лорана Фабіуса, також просимо викликати Еріка Фурньє, а також надати свідчення про невиконання угоди опозицією. Звертаємо увагу на необхідність виклику Ергіти Даудзе", - сказав адвокат Віталій Сердюк.

Додамо, завтра також планується допитати секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олександра Турчинова.

Як повідомляло РБК-Україна, в залі суду у середу, 14 лютого, був допитаний колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, який повідомив про події так званого референдуму в Криму, розказав про підготовку агресії в Україні Росією, а також повідомив відомі йому деталі щодо звернення Януковича до Путіна.

Януковича звинувачують за ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).