ua en ru

Суд у справі Януковича: Аваков дав свідчення

Суд у справі Януковича: Аваков дав свідчення Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Також був допитаний колишній прем'єр-міністр України Яценюк

Сьогодні на суді у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича свідчення дав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"22 лютого практично вся вертикаль Міністерства внутрішніх справ була зруйнована, на вулицях залишалися демобілізовані підрозділи внутрішніх військ. Головне, до чого ми приступили - спроба стабілізувати ситуацію. Складні події були на сході України, де було захоплення держустанов. Але найскладніша ситуація була в Криму. Війська РФ у Криму займалися пропагандистською діяльністю, щоб підготувати грунт для "повернення" Криму в Росію", - сказав Аваков під час дачі свідчень.

За словами міністра, він особисто відвідував Крим 23 і 24 лютого 2014 року, щоб з'ясувати, де перебуває Янукович.

"Януковичу було відомо, що Аваков прибув у Крим, і він уникав цієї зустрічі, сховався на території військової бази РФ. Працівникам УДО сказав, що їде в Росію. Передав УДО записку про відмову від охорони, працівник УДО зброю віддав місцевим правоохоронцям, а записку передав особисто в руки Авакову. Тим самим Янукович підтвердив, що ніякої загрози йому не було", - зазначив міністр.

Аваков також підкреслив, що коли Янукович прийняв рішення покинути Україну і звернувся до РФ із закликом ввести війська, він тим самим зрадив свій народ".

Нагадаємо, сьогодні на засіданні по справі Януковича був допитаний колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.