ua en ru

Суд у справі Насірова продовжиться вранці 27 квітня

Суд у справі Насірова продовжиться вранці 27 квітня Фото: Роман Насіров

Суд розгляне питання про продовження запобіжного заходу стосовно голови ДФС

Солом'янський районний суд Києва продовжить розгляд питання про продовження запобіжного заходу стосовно голови Державної фіскальної служби Романа Насірова в четвер 27 квітня в 9:45. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з повідомленням, суд спочатку засідання пропонував перенести розгляд на 9 ранку четверга. Однак адвокати Насірова наполягали на розгляді справи зараз, пояснивши це тим, що у їх підопічного вранці пройде операція.

Суддя вислухав аргументи сторін і прийняв рішення про перенесення подальшого розгляду на ранок четверга. Справу розглядає суддя Вікторія Кицюк, зазначає видання.

Роман Насіров був затриманий детективами НАБУ на початку березня цього року. Його підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем. Слідчі вважають, що Насіров протягом 2015-2016 років надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям.

В результаті такого рішення державі було завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

7 березня суд обрав Насірову запобіжний захід - утримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн гривень. 16 березня голова ДФС вийшов з СІЗО, оскільки за нього внесли заставу.

Нагадаємо, в САП вважають, що джерела надходження коштів для застави Насірова є законними.