ua en ru

Суд у справі екс-ректора Мельника перенесли на 15 квітня

Судове засідання у справі колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника з приводу відновлення його на посаді ректора відбудеться 15 квітня 2015 р. Про це у своєму Facebook повідомила народний депутат Ірина Суслова.

"Суд щодо Мельника перенесено на 15.04 у зв'язку з неявкою відповідача, представника Міністерства освіти. Але є хороші новини - відкрите кримінальне провадження ірпінської прокуратурою щодо зловживань Мельником на посаді ректора на суму понад 3 млн грн", - написала Суслова.

Нагадаємо, Мельника було затримано 27 липня 2013 р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у внз, яким він керував.

1 серпня 2013 р. Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня 2013 р. Мельника було оголошено в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014 р. його було затримано після прибуття до Києва з Лондона.

У квітні Мельник залишив Лук'янівське СІЗО під заставу в 609 тис. грн.

У червні МВС передало справу екс-ректора Мельника в суд.