ua en ru

Суд у справі екс-"беркутівців" перенесли на 12 квітня

Суд у справі екс-"беркутівців" перенесли на 12 квітня Фото: Святошинський суд (РБК-Україна/Леонід Лукашенко)

Залишаються недопитаними потерпілі

Святошинський районний суд Києва переніс засідання у справі проти п'ятьох екс-"беркутівців" -Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності, на 12 квітня. Про це заявив головуючий суддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд звертає увагу, що закінчився строк відкриття експертизи. Залишаються недопитаними потерпілі, і таких вже десь 30 епізодів. Ми працюємо над списком допиту свідків. Ми працюємо також над матеріалами. Ми долучили відеоматеріали і можемо їх по суті починати переглядати. У нас на четвер плануються потерпілі. 19 квітня у нас заплановий допит по відеозв'язку потерпілого. Суд оголошує перерву до 11.30 12 квітня", - сказав суддя.

Також суддя просив адвоката потерпілих у суді - Євгенію Закревську - з'явитись на наступне засідання по справі.

Так, в ході сьогоднішнього засідання суд дослідив відео- та аудіодокази у справі. Сторона захисту подала клопотання про повторний перегляд відеодоказів, а саме відеофайлів кращої якості.

Нагадаємо, у вівторок, 10 квітня, у Святошинському районному суді Києва почалося засідання у справі проти п’ятьох екс-"беркутівців". Судом було встановлено такий порядок проведення засідання: розгляд доказів, допит свідків... На даний час суд перебуває на стадії допиту потерпілих.

Раніше суд відхилив клопотання Генеральної прокуратури України вивести з процесу у справі щодо п’яти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" адвоката Олександра Горошинського. В іншій справі адвокат захищає інтереси екс-президента України Віктора Януковича, через що може виникнути конфлікт інтересів.