ua en ru

Суд у справі екс-"беркутівців": залишилось розглянути 26 епізодів по потерпілим

Суд у справі екс-"беркутівців": залишилось розглянути 26 епізодів по потерпілим Фото: засідання суду у справі екс-"беркутівців" (Аліна Кондратенко/РБК-Україна)

Всього було вивчено вже майже 100 епізодів з потерпілими

У справі проти п’ятьох екс-"беркутівців": Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності, залишилось розглянути близько 26 епізодів по потерпілим. Про це прокурор повідомив у коментарі під час перерви у засіданні суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього було вивчено вже майже 100 епізодів з потерпілими. Наразі залишилось десь близько двадцяти шести. Взагалі їх 128. Сьогодні ми розглядаємо 102-103",- повідомив він.

За його словами, після завершення розгляду епізодів по потерпілим суд перейде до допиту свідків.

Сьогодні, 24 квітня, в ході судового засідання друга потерпіла свідчила по епізоду загибелі брата - Юрія Паращука.

Крім того, суд переглянув відеоепізод, на якому координатор медичної служби Майдану у морзі допомагає упізнати родичам загиблих. Так, обидві потерпілі у залі суду підтвердили, що на відео зображені їхні родичі.

Суд у справі екс-"беркутівців": залишилось розглянути 26 епізодів по потерпілимСуд у справі екс-"беркутівців": залишилось розглянути 26 епізодів по потерпілим

Фото: засідання суду у справі екс-"беркутівців" (РБК-Україна)

Нагадаємо, у березні 2018 року Святошинський районний суд Києва відхилив клопотання прокурорів Генеральної прокуратури України про виведення з процесу адвоката Олександра Горошинського. В іншій справі адвокат захищає інтереси екс-президента України Віктора Януковича, через що може виникнути конфлікт інтересів.

12 квітня свідок сторони обвинувачення Сергій Братушка у залі суду розповів про загибель сина.