ua en ru

Суд у справі бразильського бойовика Лусваргі перенесли на 12 червня

Суд у справі бразильського бойовика Лусваргі перенесли на 12 червня Фото: Рафаель Лусваргі (facebook.com-oleksandr.vorobyey)

Адвокат Лусваргі пропустив засідання суду в Павлограді

Павлоградський райсуд Дніпропетровської області переніс розгляд по суті справи бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі на 12 червня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що суд перенесли у зв'язку з неявкою адвоката Валентина Рибіна. Він, у свою чергу, попередив суд про те, що сьогоднішня дата збіглася з іншим судовим засіданням, яке вимагало його присутності.

Нагадаємо, 7 травня бразильського бойовика Лусваргіи взяли під варту. 4 травня праворадикали з організації С14 затримали бразильця в Києві і привели до СБУ. Лусваргі з вересня 2014 року по травень 2015 року перебував у складі підрозділу "ДНР" "Вікінг" і виконував функції керуючого ротою, інструктора і розвідника, а також брав участь в бойових діях в Донецькій області.

Крім того, він вербував іноземців до складу незаконних збройних формувань, а також коригував артилерійський вогонь по українських позиціях. Зазначимо, що в січні 2017 року суд засудив його до 13 років в'язниці. На суді Лусваргі повністю визнав провину і заявив, що розкаюється. Пізніше апеляційний суд скасував вирок.