ua en ru

Суд по справі "беркутівців" дослідив епізоди загибелі двох активістів Євромайдану

Суд по справі "беркутівців" дослідив епізоди загибелі двох активістів Євромайдану Фото: суд у справі "беркутівців" (РБК-Україна)

На суді були оприлюднені деталі загибелі активістів Революції гідності

У Святошинському районному суді Києва на засіданні у справі проти п’ятьох екс-"беркутівців": Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності, дослідили два епізоди загибелі двох мітингувальників. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Йдеться про загибель активістів Євромайдану Андрія Дигдаловича та Володимира Жеребного. Зокрема, у ході засідання було з'ясовано, що вони отримали смертельні вогнепальні поранення біля станції метро "Хрещатик".

Так, куля, яка смертельно поранила Дигдаловича, була вилучена та досліджена експертами.

Встановлено також, що у випадку поранення Жеребного, куля пройшла навиліт через щелепу та шию, тому кулі у справі немає.

За рішенням судді наступне засідання по даній справі призначено на 22 травня, початок об 11:30.

"Наступне засідання відбудеться 22 травня об 11.30", - зазначив суддя Сергій Дячук.

Нагадаємо, під час засідання суду по справі п'ятьох "беркутівців" 24 квітня 2018 року заслухали двох потерпілих, які розказали деталі про загиблих родичів під час обстрілів на Майдані у 2014 році.

Зазначимо, у травні 2016 року Святошинський суд почав розгляд справи екс-"беркутівців" по суті. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.