ua en ru

Суд дозволив розслідувати справу, пов'язану з відмиванням коштів при Лазаренко

Суд дозволив розслідувати справу, пов'язану з відмиванням коштів при Лазаренко Фото: Павло Лазаренко (УНІАН)

Мова йде про відмивання великих сум злочинним шляхом

Печерським районним судом міста Києва надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно особи, яка підозрюється у відмиванні коштів, здобутих злочинним шляхом ще за часів Павла Лазаренка. Про це РБК-Україна повідомили джерела в правоохоронних органах.

"Вчора, 03.10.18, за клопотанням міжнародки ГПУ Печерським районним судом міста Києва надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо громадянина М. Вказана особа підозрюється у відмиванні коштів, здобутих злочинним шляхом ще за часів Лазаренка", - повідомив співрозмовник.

Як зазначається, злочинне походження грошей вже підтверджено судовим рішенням.

"Злочинне походження грошей, які наразі заарештовані в Швейцарії, вже підтверджено судовим рішенням. Одна з цілей досудового розслідування - повернення викрадених коштів до України шляхом їх законної конфіскації. Мова йде про кільканадцять мільйонів долларів ", - додав співрозмовник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній прем'єр України Павло Лазаренко та правоохоронці США мають намір розробити угоду "примирення" по справі конфіскації активів Лазаренка.